7 sfaturi pentru a-ți simplifica viața

Pe stilul viața este grea și lumea stresată, am zis să strâng câteva “sfaturi” sau mai mult direcții pentru a ne simplifica viața. Da, da, pe unele dintre ele le urmez și eu, iar pe altele doresc să le pun în practică. V-am mai zis, articolele astea sunt și pentru mine și pentru voi, iar majoritatea sunt așa, de bun simț.

1. Învață să spui NU

Cred că asta este una dintre cele mai rapide metode în care îți poți simplifica viața, pur și simplu să înveți să spui nu. NU-ul este atât eliberator! Este puțin mai greu la început și oamenii o să se mai uite urât la tine din când în când, dar cu cât eviți să faci lucruri pe care nu ți le dorești cu atât o să îți simplifici viața și o să te simți mai bine. Și nu, nu se pretează la “nu mă duc la birou / școală că nu am chef azi”.

2. Prioritizează!

E tot cumva din seria cu învață să spui NU, doar că în cazul de față este foarte util să îți prioritizezi cumva lucrurile pe care trebuie să le faci și care îți aduc cea mai multă bucurie. Și nu doar lucruri.

3. ELIMINĂ PERSOANELE TOXICE DIN VIAȚA TA

La asta și eu trebuie să mai lucrez, pentru că există niște persoane toxice în viața mea de care nu reușesc să mă distanțez. Sau bine, mă distanțez o perioadă și apoi tot revin și pic în aceleași tipare. Dar oricum, față de acum câțiva ani, în ultima perioadă am triat super bine persoanele cu care îmi petrec timpul. Cum spuneam, mai am de lucru. Persoanele toxice vin în mai multe “forme”, dar de fiecare date te umplu cu încărcătură emotioanala copleșitoare și nu într-un sens bun.

4. IA-ȚI O ZI LIBERĂ PE SĂPTĂMÂNĂ

Zi în care chiar să nu faci nimic. Nici la acest punct nu stau prea bine, pentru că mai tot timpul îmi găsesc ceva de lucru. Dar cred că este foarte important pentru psihic să ai o zi în care chiar să nu faci nimic.

5. Planifică-ți săptămâna / ziua din timp

Am mai discutat despre asta în articolul cu ce să faci duminică pentru o săptămână mai productivă, dar dacă îți pui pe “hartie” sau îți faci un mic plan cu toate lucrurile pe care trebuie să le faci, o să îți simplifici viață.

6. Cere ajutor când ai nevoie

Treaba asta merge pe mai multe planuri, dar când simți că nu te descurci cu un anumit lucru / subiect sau nu faci față, cere ajutor. Mulți oameni sunt “happy to help”, dacă îi rogi frumos. Dar că un mic extra tip, dă un search pe google înainte, s-ar putea să salvezi foarte mult timp.

7. Let it go, let it go

Din păcate, am tendința să fiu “control freak” și perfecționista, nu pe toate planurile din viața mea, dar semnificativ. Nu toți oamenii sunt la fel și nu toți reacționează la fel la anumiți stimuli, iar dacă ai tendința să te enervezi când nu se întâmplă unele lucruri cum ai vrea tu să se întâmple, cunosc acest sentiment. Cel mai bine este să te axezi pe lucrurile pe care le poți controla și nu pe cele care nu țin de tine.

Share: