Review Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

O să încep prin a menționa că momentan am o colaborare cu Estée Lauder, nu include această postare, dar îmi place foarte multe serumul și am observat pe Instagram că doriți și un review mai detaliat și am zis că trebuie să îl fac pe blog.

 Ce promite: 

“Acest ser stimulează și accelerează procesele naturale de reparare și de purificare ale pielii pe timpul nopții, datorită tehnologiei exclusive Chronolux™. Permite o rezistentă mai puternică și pentru timp îndelungat a tenului în față agresiunilor zilnice ale mediului. După doar 4 săptămâni, mai mult de 75% dintre femei au considerat că pielea lor are un aspect mai tânăr. Pielea este mai hidratata și mai netedă, mai puternică. 82% dintre femei au constatat efectul de hidratare imediată. Pielea este vizibil mai întinerita, mai strălucitoare și mai uniformizata.  83% dintre femei au constatat că au o piele cu un aspect mai sănătos, mai proaspăt și mai odihnit, în doar 4 săptămâni.”

Ingrediente INCI Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II:

Ingredients: Water\Aqua\Eau; Bifida Ferment Lysate; Methyl Gluceth-20; Peg-75; Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane; Butylene Glycol; Propanediol; Cola Acuminata (Kola) Seed Extract; Hydrolyzed Algin; Pantethine; Caffeine; Lecithin; Tripeptide-32; Ethylhexylglycerin; Sodium Rna; Bisabolol; Glycereth-26; Squalane; Sodium Hyaluronate; Oleth-3 Phosphate; Caprylyl Glycol; Lactobacillus Ferment; Oleth-3; Oleth-5; Anthemis Nobilis (Chamomile); Yeast Extract\Faex\Extrait De Levure; Choleth-24; Hydrogenated Lecithin; Ceteth-24; Tocopheryl Acetate; Ethylhexyl Methoxycinnamate; Hexylene Glycol; Carbomer; Triethanolamine; Trisodium Edta; Bht; Xanthan Gum; Phenoxyethanol; Red 4 (Ci 14700); Yellow 5 (Ci 19140)

Nu o să iau fiecare ingredient în parte, dar o să menționez câteva.

Bifida Ferment Lysate – este un probiotic cu proprietăți antioxidante și cu efect benefic pentru pielea reactivă, ajută la hidratarea și calmarea pielii iritate.

Cola Acuminata (Kola) Seed Extract – derivat din semințele arborilor de Cola, conține cafeină și are proprietăti stimulative, astringente și anti-iritante.

Pantethine –  acid pantotenic sau vitamina B5, susține sinteza de colagen, este hidratant și stimulează procesul de vindecare e pielii.

Tripeptide-32 –  amestecul de peptide al aminoacizilor prolină, serină și treonină. Este  o polipeptidă sintetică cunoscută și sub denumirea de Chronolux™. Încurajează activarea anumitor gene în mod normal active doar pe zi CLOCK și are capacitatea de a promova longevitatea celulară, repararea și inhibarea deteriorării celulelor. Doar că nu există foarte multe studii independente.

Squalan – compus hidratant, cu proprietăti antioxidante și imunostimulatoare. Poate fi derivat din plante,  dar se găsește natural și în piele, fiind partea saturată a ingredientului emolient squalen, care este o componentă a sebumului.

Hialuronat de sodiu – formă de sare a acidului hyaluronic. Este un ingredient reparator identic cu pielea care ajută la creșterea hidratării și reduce pierderea de umiditate din piele.

Lactobacillus Ferment – tot probiotic, derivat din Lactobacil ( Lactobacillus ), are efect antiiflamator.

Yeast Extract – extract de drojdie, antioxidant puternic.

Hydrogenated Lecithin – formă hidrogenată a lecitinei, ajută la refacerea pielii.

Tocopheryl Acetate –  acetat de tocopheril, adică Vitamină E, este un antioxidant foarte puternic, protejează și reface pielea.

Textură, parfum, aplicare & more 

Are o textură ușor densă, ușor “lipicioasă” , dar care nu ți se prelinge pe față dacă  aplici serumul direct cu pipeta pe ten. Ei recomanda să fie aplicat serumul în palme și apoi pe ten, dar eu am aplicat direct pe ten.

Pipeta este ușor curbată și acest aspect ajută la aplicarea mai ușoară a produsului.

Un alt lucru care mă încânta este că Advanced Night Repair  Synchronized Recovery Complex II  nu are parfum adăugat, iar mirosul este ușor medicinal datorită ingredientelor. Știu că tendința generală este să mirosim produsele în momentul în care le încercăm, dar dacă nu au parfum adăugat este un mare un plus.

Eu aplic cam 4- 5 picături de serum, în funcție de cum îmi simt tenul. Având tenul deshidratat & uscat, de cele mai multe ori simt
nevoia să aplic puțin mai mult produs. Se recomandă aplicarea seara, după curățarea tenului și aplicarea tonerului și este pentru toate tipurile de ten.

Cum mi se pare?

Mi se pare un produs tare fain, dintre cele mai faine pe care le-am încercat, îl folosesc de aproximativ o lună. L-am folosit simplu și în mai multe combinații, pe ideea să văd ce se întâmplă, în caz că îmi reacționează tenul într-un fel. Bineînțeles, doar cu produse deja prezente în “rutina” mea de skincare.

L-am folosit după ce am folosit un toner pe bază de acid glicolic, când tenul e puțin mai sensibil decât de obicei.  A fost ok.

L-am folosit  în combinație cu alt serum anti-age, să zicem că am făcut un fel de “layering” de serumuri. Nu am avut probleme.

L-am folosit și de câteva ori dimineața și apoi am aplicat și protecție solară, all good!

După cum spuneam, textura e ușor “lipicioasă ”, dar se absoarbe ultra rapid și pielea îmi pare mai netedă după aplicare. Dimineață îmi simt tenul glowy și hidratat.

S-a întâmplat că pe durata testării Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II să consum puțin mai mult lapte față de cât consum în mod normal, lucru care a dus  la apariția a două coșuri nu foarte prietenoase. V-am povestit într-un clip pe youtube problema mea cu lactatele, aici. Am menționat acest lucru, deorece după ce le-am “extras” și bineînțeles că mi-am făcut răni, mi se pare că acestea s-au vindecat mai rapid decât de obicei.  Acum, dacă e placebo sau nu, nu știu.

Per total, e un produs pe care l-aș cumpăra negreșit.

Informații ingrediente:

  • paulaschoice.com/ingredient-dictionary/
  • lens.org
  • cosmetoscope.com
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed