Mic ghid de utilizare Pinterest pentru promovarea blogului tau

mic ghid de utilizare pinterest

Una dintre retelele sociale mai putin populare la noi sau poate nefolosita la potentialul ei maxim, Pinterest este o unealta foarte eficienta mai ales pentru bloggeri care scriu in engleza. Dar nu numai. Pe mine personal Pinterest m-a ajutat mult mai mult decat Facebook sau Instagram cand a venit vorba despre traficul pe blog.

Iata cateva idei despre cum un cont de Pinterest poate sa iti aduca mai multi vizitatori pe blog, iar acestia sa fie realmente interesati de continutul publicat de tine:

 1. Primul lucru ar fi sa iti creezi un cont in armonie cu imaginea generala pe care vrei sa o promovezi pe blog. Adauga o imagine de profil potrivita, scrie si in sectiunea de About me si nu uita, adauga linkul catre blogul tau. 
 2. Dupa ce ti-ai setat contul, adauga un buton de “Pin it” tuturor imaginilor pe care le incarci pe blog. Acest lucru va facilita pin-uirea lor si sansele ca si altii sa aiba acces la postarea ta. Poti sa integrezi si un link si un mic preview al unui board de pe contul tau de Pinterest in side-barul sau in footerul blogului.
 3. Optimizeaza imaginile pentru a se potrivi standardelor de pe Pinterest: dimensiuni (de exemplu imaginile verticale cu o rata de 2:3 sau 4:5 sunt pinnuite de pana la 60% mai mult decat cele foarte inalte sau cele wide), culori, mix intre grafice si fotografii etc. Vei gasi multe astfel de informatii pe Internet, in functie de subiectul pe care te axezi.
 4. Scrie in descrierea imaginii ce ai vrea sa apara ca text cand imaginea este distribuita de cineva pe Pinterest (de exemplu: titlul postarii si numele blogului tau).
 5. Fii social! Pinterest este tot o retea sociala, unde se incurajeaza interactiunile intre membri: da repin, like, comenteaza la ceea ce iti place sau iti suscita interesul, multumeste pentru repin, etc.
 6. Nu folosi Pinterestul exclusiv ca o metoda de promovare a postarilor tale. Incearca sa ai board-uri cat mai diverse si pinuieste content cat mai variat, din cat mai multe surse.
 7. Pinterest te poate ajuta si cu organizarea: iti poti crea board-uri secrete unde sa adaugi idei pentru postarile viitoare sau resurse pe care vrei sa le folosesti la un moment dat.
 8. Participa in boarduri de grup. Cauta un astfel de grup cu o audienta cat mai larga si cu un subiect cat mai apropiat de nisa ta. O postare intrun astfel de board va genera un numar mai mare de repinuri si te va ajuta sa iti cresti contul mult mai repede. Dupa ce ai inceput sa utilizezi Pinterest si contul tau arata asa cum iti doresti, cauta un group board pe placul tau si contacteaza administratorul acestuia pentru primi permisiunea de a posta in grup.  


Ar mai fi multe de spus despre Pinterest, voi scrie un articol in viitor despre optimizarea contului pe aceasta retea de socializare iar in unul din workshopurile viitoare vom vorbi probabil doar despre Bloglovin’ si Pinterest si despre cum putem creste traficul utilizand aceste doua canale.

Pentru voi care au fost cele mai eficiente retele de social media pentru promovarea blogurilor?

5 Comments

 1. Irina May 3, 2016 at 8:25 am

  Super util, thanks <3 O sa ai un nou follower pe Insta in cateva secunde :))

  1. Denisa - Site Author May 3, 2016 at 8:49 am

   Thank you, thank you!

 2. Patricia Blaj May 3, 2016 at 9:01 am

  Hello! Oare imi poti explica, te rog frumos, mai ca la prosti cum se adauga butonul de pin la imagine? Am instalat plug-in-ul de browser de la Pinterest, dar nu imi apare butonul pe imagine, doar sus in bara. Thank youuu!

  1. Denisa - Site Author May 3, 2016 at 5:35 pm

   Ai nevoie de pluginul de la Pinterest. Pin It Button for Pinterest asa se numeste.