5 moduri de a-ti diferentia blogul

5 moduri de a-ti diferentia blogul

Pentru ca data trecuta am vorbit despre relevanta si alegerea unei nise potrivite in blogging, am zis sa continui pe aceeasi idee si sa duc lucrurile putin mai departe prin cateva moduri de a-ti diferentia blogul.

Este foarte important, pentru orice blogger, dar mai ales pentru cei aflati la inceput de drum, sa reuseasca sa se evidentieze pe aceasta piata din ce in ce mai saturata.

Astfel ca m-am gandit sa fac un mic ghid cu cateva idei despre lucrurile care te pot ajuta sa te diferentiezi pe nisa pe care ti-ai ales-o.

Pana sa incep cu cele 5 idei care sa iti ajute blogul sa “stand out from the crowd”, vreau sa iti dau niste vesti exciting, incepand cu luna mai, sau iunie, voi incepe o serie de workshopuri despre si pentru blogging unde vom intra in detalii pe toate subiectele despre care am scris pana acum si iti voi oferi insighturi aplicate pentru nevoile tale.

Asa ca let’s start:

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru cineva care va va citi blogul sau va poposi din intamplare pe acolo este imaginea de ansamblu: color scheme si layout, care nu trebuie sa fie obositoare sau prea incarcate. Trebuie sa faciliteze accesul la informatia prezentata si sa o faca appealing pentru ochii care o citesc. Incearca sa mergi pe trei culori, doua “muted” si una mai vibranta. Si ai foarte mare grija cand alegi tema, am tot observat bloguri cu acelasi design.

Si pentru ca am vorbit despre imaginea de ansamblu si layout, si fontul sau fonturile  alese pentru titluri si articole conteaza enorm cat si pentru anumite grafice. Ar trebui alese astfel incat sa se potriveasca cu structura vizuala generala a site-ului si, in acelasi timp, sa fie in linie cu continutul: nu putem scrie cu un font cursive articole despre mecanica; sau articole de lifestyle cu fonturi gotice. Incearca combinatii  opuse, plain + cursiv, tall + short, all caps & lowercase.

Tot la nivel general, un header personalizat, in linie cu subiectul blogului si care sa iti reflecte personalitatea, este foarte important si unul din lucrurile in care merita sa investiti (timp sau bani, in functie de skillurile fiecaruia). Va aduce un plus brandingului personal & al blogului.  

Banuiesc ca nu este nevoie iti spun, dar articolele neinsotite de un element grafic au sanse mult mai mici sa genereze engagement. De aceea alege cu grija imaginile pe care le postezi impreuna cu articolele tale. Cel mai bine ar fi sa iti creezi propriile elemente personalizate de grafica sau poze pentru a iti acompania postarile. Daca esti in cautare de grafic designer, eu ti-o recomand cu drag pe Irina de la The Rawscientist, cu care colaborez pentru fiecare postare de pe denisaluntraru.com & alte proiecte.

Nu in ultimul rand, ORIGINAL CONTENT. Oricat de frumoase  ar fi pozele pe care le gasesti pe alte site-uri care sunt pe aceeasi nisa ca si tine, continutul original este esential. Incearca macar sa faci un mix dintre postari originale si preluari. This is my top goal pentru DailyDreamDecor in acest an.

BONUS TIP: Scrie o sectiune “About me” super tare. Fii amuzanta, creativa si cu siguranta, vei gasi persone care sa se regaseasca si care sa vrea sa va citeasca in continuare pentru ca se indentifica cu tine. Eu recunosc, inca nu mi-am facut pagina de About Me, e inca draft.

1 Comment

  1. Lory's Blog May 3, 2016 at 8:44 am

    Multumim, Denisa! 🙂
    Sunt curioasa despre noua activitate ce va veni! :*