Cum sa ai un blog relevant

cum sa ai un blog relevant

Ok, ai un blog… poate e nou, poate scrii de mult pe el, dar tot ai senzatia ca ceva lipseste. Poate ti se pare ca nu te baga brandurile in seama sau poate ai senzatia ca cei care te baga in seama nu sunt cei carora ai vrea de fapt sa te adresezi…

Problema ta ar putea fi legata de o lipsa de relevanta pe nisa pe care ti-ai ales sa scrii… Nu ti-ai ales o nisa? Atunci e posibil ca problema sa fie tocmai asta, faptul ca intr-un peisaj inundat de informatie blogul tau sa fie doar unul din multime.

Dar acest lucru poate fi imbunatatit si, cu timpul si urmand niste pasi relativ simpli (si tinandu-te de ei) vei vedea ca lucrurile se pot schima.

So, the first step este sa iti alegi nisa potrivita: ar trebui sa fie un subiect despre care scrii cu drag, care te intereseaza si te mentine in primul rand pe tine curios de a descoperi mai multe, pentru ca cititorii vor simti asta.  Ideal ar fi sa fii singurul sau printre putinii care scriu despre acel lucru, dar contentul de calitate va iesi la iveala si dintr-un array de bloguri multe pe acelasi subiect.

Al doilea lucru, be consistent! Chiar daca ai senzatia ca refuzand sa scrii despre anumite subiecte care au ajuns la tine in inbox sub forma de communicate de presa sau produse de testat ramai cumva in urma, scrie doar despre lucrurile care te intereseaza cu adevarat. Cititorii tai vor sa citeasca despre tine si ceea ce iti place / intereseaza, nu ce a scris agentul de PR al cuiva.

In al treilea rand, be real. Nu scrie mereu de bine, nu lauda orice primesti pentru testare, scrie-ti opiniile reale si ofera un feedback util atat pentru branduri cat si pentru cei care te citesc.

Si acum, daca respectam toate aceste reguli ramane continutul… despre ce sa scriu ca sa fie interesant, ca sa fie engaging, ca sa genereze buzz si citititorilor sa le placa… Mai ales cand sunt in pana de idei…

Iata trei idei despre cum sa iti “cauti” ideile pentru viitoarele postari :

Intreaba cititorii ce si-ar dori sa citeasca sau oferele alternative pentru urmatoarea postare. Astfel afli direct de la sursa care sunt topicurile care i-ar interesa si care sunt cele care conteaza mai putin pentru ei.

Intra pe forumurile dedicate subiectului despre care doresti sa scrii pe blog si alege un thread care ti se pare interesant sau care are multe postari. Vezi care sunt intrebarile cel mai des postate de membri si incearca sa abordezi acea tema. Sigur va fi cineva interesat de subiect.

Check out the “competition”: vedeti despre ce scriu cei cu bloguri similare cu al tau (fie din RO fie din afara). Ideea nu este sa copiezi, ci sa oferi si alta perspectiva asupra subiectului, a ta. ☺

Spor!

1 Comment

  1. Lory's Blog May 3, 2016 at 8:41 am

    Da, asa e! Multumim!